Ik heb de koffieautomaat mogen testen en ben erg enthousiast over de vele mogelijkheden.
Alles uitgepakt, schoongemaakt, waterfilter geïnstalleerd, waterreservoir gevuld, koffiebonenreservoir gevuld en koffieautomaat aangezet. Met de strip voor bepaling hardheid water, stel je koffieautomaat en waterfilter in.
Je wordt dan door een installatieproces begeleidt, alles wijst zich vanzelf en verloopt voorspoedig.
Enigste probleem heb ik gehad met het verbinden met de HomeConnect App.
Maar dat is uiteindelijk door de Home Connect Service opgelost. Nu kan ik met smartphone of tablet koffieautomaat op afstand aanzetten en alvast een keuze maken welke koffievariant ik wil gaan drinken.
Inmiddels verschillende koffievarianten gemaakt en ze waren echt lekker. Koffie is ook goed heet. Het malen van de koffiebonen is amper hoorbaar.
De koffievaranten( en dat zijn er veel!) met melk is als eindproduct maar lauw als je de melk uit de koelkast gebruikt. Ik heb zelf melk eerst wat opgewarmd, in het melkreservoir gedaan en vervolgens cappuccino of een ander product te maken. De koffievariant is dan wel lekker warm.
De koffieautomaat ziet er prachtig uit en heeft zelfs verlichting gericht op de koffiekopjesplateau. Mooi design met touch display.
Telkens als de koffieautomaat aan- en uitgezet wordt, spoelt de koffieautomaat.
De lekbakjes zijn niet erg groot, maar daar is wel over nagedacht. Want het bakje voor de koffie en water zijn wel aan elkaar gekoppeld, maar kunnen eenvoudig van elkaar gehaald worden om ze goed te kunnen legen.
Gewone espresso, koffie creme en andere varianten zonder melk komen er wel heet uit. Sterkte, hoeveelheid is allemaal in te stellen. Gelijktijdig 2 kopjes maken kan ook. Je kan ook jouw favoriete koffievariant opslaan.
Verder kan je in de HomeConnect app een playlist maken om voor meerdere gasten hun wensen achtereenvolgens door de koffieautomaat te laten maken. In de app kan je ook zien wanneer het apparaat ontkalkt moet worden, gereinigd moet worden of het waterfilter vervangen dient te worden.
Tevens kan bij een eventuele storing een diagnose op afstand worden uitgevoerd door Siemens.
Ik ben erg tevreden met deze koffieautomaat en nu deze verbonden is met wifi zie je ook leuke achtergronden bij een bepaalde koffievariant uit de koffiewereld.
Pluspunten
- Design
- Veel instelmogelijkheden
- Veel koffievarianten
- HomeConnect app
- Geluid bij malen koffiebonen
Minpunten
- Lekbakjes hadden iets groter mogen zijn